A9 verbreedt en verdiept

A9 verbreedt en verdiept

A9 Badhoevedorp Holendrecht verbreding en verdieping
werk aan de weg

Rijkswaterstaat heeft groen licht gekregen om het stuk A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht te verbreden en te verdiepen. De 3 baans wegen worden 4 baans en er komen diverse overkappingen over de weg. Eind 2019 zal er begonnen worden met de werkzaamheden en tussen 2024 en 2026 zal de eerste auto over de vernieuwde A9 gaan rijden. Voor de bewoners van met name Amstelveen zal het geluid van de snelweg beduidend afnemen door stiller asfalt en geluidswallen. In hoeverre wij last gaan hebben van de werkzaamheden is moeilijk te zeggen, er wordt beloofd dat de overlast geminimaliseerd zal worden er bestaat de mogelijkheid dat tracé te omzeilen via de A4 en de A2.

De huidige A9 zal tijdelijk verbreed worden aan de Noordelijke kant waar al het verkeer heen verplaatst zal worden, waarbij ik vermoed dat de huidige 3 baans weg, 4 baans wordt met 2 banen voor iedere richting. De 2de fase zal het verkeer verplaatst worden naar de zuidelijke helft.

Om al deze plannen te bekijken raad ik je aan de website van Rijkswaterstaat te bekijken en je eventueel aanmelden voor de nieuwsbrief waar je up-to-date blijft van de komende ontwikkelingen. Wij zullen op onze website regelmatig verslag doen over onze A9.